Baranin prvak Evrope, Goranović osvojila srebro

Crnogorski paraolimpijac, Radmilo Baranin, osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja, dok je Marijana Goranović bila srebrna u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu u Grosetu. To su su prve medalje u istorji crnogorske paraoilimpijske atletike.
Baranin je do zlatnog odličja u bacanju koplja, u kategoriji f34 (bacanje iz specijalizovane stolice) došao hicem od 20 metara i 17 centimetara.

To je njegov novi lični rekord, a ostvario ga je u četvrtoj seriji. Baranin je u subotu nastupio i u bacanju diska i završio kao četvrtoplasirani. Srebrnu medalju osvojio je Rus Sergej Djordita (17,16), a bronzanu Čeh Martin Dvorak (16,22). Goranović je srebrnu medalju osvojila u kategoriji f40/41 (osobe niskog rasta), sa novim ličnim rekordom 6,93 metra (535 poena). Ona je svoj lični rekord danas popravljala pet puta tokom takmicenja. Zlato je osvojila Poljakinja Marija Slivinska iz kategorije f40 sa 6,32 metra (672 boda), dok je treća bila Ruskinja Eva Podpalmaja sa 4,99 metara (336 bodova).

Baranin i Goranović u Grosetu nastupiće u još po jednoj disciplini. Za 15. jun zakazani su nastupi Goranović u disku i Baranina u kugli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *