Bogdanović: Vatrogascima po 500 eura za vanredne napore

Hrabrost i požrtvovanje pripadnike Službe zaštite Cetinje pobijedile su u borbi sa vatrenom stihijom, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović, naglasivši da će cetinjski vatrogasci biti nagrađeni sa po 500 eura, pored već najavljenog povećanja.

“Moram pohvaliti i pripadnike MUP-a, Vojske Crne Gore, zaposlene u nacionalnim parkovima, vatrogasce iz drugih crnogorskih gradova, mještane sa ugroženih područja, sve dobrovoljace koji su pomogli i sve one druge koji su ponudili pomoć sa ciljem da se obuzda vatrena stihija koju je definitivno izazvao ljudski faktor. Zato smo danas podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica zbog izazivanja požara, čime su bili ugroženi životi i imovinu ljudi, a pričinjena znatna materijalna šteta”, istakao je on.

Kako je rekao Bogdanović, pored već najavljenog povećanja do 35 odsto, pripadnicima Službe zaštite Cetinje biće isplaćeno još po 500 eura za vanredne napore koje su uložili u borbi s požarima.

“Takođe, cijenićemo i podršku Vlade Crne Gore i njenih državnih organa koji su, u veoma složenim okolnostima, pružali svestranu pomoć Cetinju kako bi se suzbili požari koji su bili aktivni skoro dva mjeseca. Prijestonica Cetinje neće zaboraviti pomoć i podršku koja je pružena u izuzetno teškim okolnostima, a znaće to da vrati na adekvatan način”, rekao je gradonačelnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *