Božo Dobriša – “Celebrity novinarstvo” – poziv koji se ne odbija

Omiljeni porodični magazin iz života poznatih i slavnih „Život iz snova“, prvi autorski projekat Boža Dobriše, za veoma kratko vrijeme oborio je sve rekorde gledanosti, i samim tim bio odlična uvertira za ostvarivanje visokog rejtinga i van granica naše zemlje. Kako nam je kazao, njegov život obojen je ružičastim bojama, i u pravo vrijeme pojavila se, već 20 godina najgledanija balkanska medijska kuća, Pink televizija.

_DJ14562 copy

Razgovarala: G. Badalovska
Foto: Darko Jovanović

-Crnogorska emisija „City“ u svakom smislu te riječi je ispunila moja očekivanja, tako da znam da svakodnevno pratite najinteresantnije priče sa crnogorskog primorja, da bi paralelno sa ovim projektom dobio angažman i kao jedini crnogorski predstavnik srbijanske “Premijere“, jednog od najgledanijih Pinkovih TV projekata – kaže poznati crnogorski novinar.

Božo poručuje da “estradno novinarstvo” sve više dobija na značaju, i da se ne plašimo da živimo svoje živote.

-Živimo u vremenu kada je sve transparentno, kada je konzervativnost zapravo „primitivizam“, kada su tuđi životi postali veoma važan dio svakodnevice. E možete misliti koliko su nam interesantni tuđi životi poznatih i slavnih. Zašto svoje brige i probleme ne bi pripisali njima. Kada uzmemo telefon i okrenemo voljenu osobu i kažemo joj: “Ej dragi, Jeca je spavala sa njim“. Ovo se već kosi sa moralom i  onom starom „Budite dovoljno nemoralni da shvatite sta je moral“.

Kolege novinari često mu zamjeraju zašto određeni medijski prostor daje sve popularnijim starletama. Kažu da se to do sada nije radilo, da to nije pravi put.

_DJ14568 copy

-Moj odgovor svima njima je – „Svaka prava žena je starleta na svoj način“. A vama sada ostavljam da shvatite da li imate pravu ženu pored sebe. Jer svaki muškarac jako voli da pored dobrog skuvanog ručka, žena zna i ono „zanimanje bez zanimanja” (znam da se razumijemo) – priča Božo “bez dlake na jeziku”.

Priznaje da mu prija epitet kolega da je “mag crnogorskog celebrity novinarstva”. Ovaj posao donio mu je i mnogo poznanstva, sa vodećim imenima javne muzičke, pozorišne, filmske, sportske scene.

-Najveće eksluzivne priče su povjerene meni, a saradnju koju bih istakao je sa: Zdravkom Čolićem, Željkom Joksimovićem, Dinom Merlinom, Svetlanom Cecom Ražnatović, Anom Nikolic, Milenom Dravić, Jelisavetom Sekom Sablić, Pep Guardiolom, Stivenom Sigalom i slično. Ponosan sam na činjenicu da su svoje najveće intimne tajne otkrili baš meni, koje su kasnije bile glavna tema vodećih regionalnih portala. Jako sam u prisnim odnosima sa zvijezdama, jer svi smo mi ljudi, a kako ono kažu „dobar čovjek se uvijek osjeti”. E tako i moju iskrenost osjete gledaoci i za veoma kratko vrijeme su mi uručili titulu omiljenog TV lica. Ako baš nekoga moram da izdvojim neka to bude Ana Nikolić, sa kojom imam saradnju za poželjeti, i kako ja volim u šali da kažem  „Ana Nikolić je žena mog života“ – poručuje mladi Kotoranin.

Najsimpatičniji kompliment koji je dobio baveći se ovim poslom jeste kada mu je jedan gospodin rekao: “Momak, bolje ti se otvore javne ličnosti, bolje ih iscijediš nego pop”. Otkriva nam da je bilo ponuda i za određene rijaliti programe, ali da za sada nije prihvatio.

-Smatram da je moj život rijaliti šou u kome sam ja vječiti pobjednik. Tako da nemam koga da pobjedim.

_DJ14564 copy

“Celebrity novinarstvo” je mnogo cijenjenije u inostranstvu, ali generalno, situacija ide na bolje, pa će tako i ova grana novinarstva. Sve u svemu, svako neka radi ono sto najbolje zna i neka se ne plaši osude javnosti, jer “ovi psi uporno laju,a karavani nikada da prođu“. Danas je najteže biti svoj i slušati svoje srce, jer uvijek naiđemo na onu dobro poznatu „ali“ – objašnjava on i za kraj dodaje:

“Nikada ne trčite prije nego što vas noge nose, shvatite da nijedan lift ne vodi do uspjeha, i što je najvažnije ne dozvolite da na tom putu ka uspjehu izgubite dušu. Jer onda ste izgubili i sebe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *