Crna Gora posvećena zaštiti prava djece

U Crnoj Gori iskreno se i posvjećeno radi u oblasti zaštite prava djece istaknuto je na sastanku ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke i novog šefa predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Osame Makavija Kogalija.

“Zenka je poželio novom šefu predstavništva UNICEF-a uspješan mandat i rad na utemeljenoj stazi koju su ostavili za sobom njegovi prethodnici. On je istakao da vjeruje da uspješnost saradnje sa UNICEF-om može imati samo uzlazni karakter jer Crna Gora ima društvenog potencijala kada je riječ o poštovanju ljudskih prava, a UNICEF uspješno doprinosi sistemskim promjenama u Crnoj Gori”, istakli su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Novi šef predstavništva UNICEF-a zahvalio je na podršci i poručio da ga raduje namještenje u Crnoj Gori, te da će predano nastaviti rad svojih kolega iz prethodnih mandata.

“Djeci jeste potrebna naša najveća pažnja, a mi ćemo uporno i jednako zastupati prava sve djece”, rekao je Kogali.
On je iskazao spremnost UNICEF-a da, u partnerskom odnosu sa svim relevantnim akterima u državi i društvu, maksimalno ulaže dalje napore kako bi svako djete u Crnoj Gori ostvarilo svoje pravo na zdravo i srećno djetinjstvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *