Dešan: Moji igrači znaju šta nosi prvi meč

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je danas da je spremio posebnu poruku za svoje fudbalere pred utakmicu sa Rumunijom, kojom će početi takmičenje na Evropskom prvenstvu.

“Igrači treba da imaju taj osjećaj u dubini stomaka, da stegnu vilicu kada izađu na teren. Ne želim da otkrijem šta ću im reći u svlačionici pred utakmicu, pošto će to biti nešto posebno”, rekao je Dešan uoči početka takmičenja.

Utakmica prvog kola Grupe A između Francuske i Rumunije igraće se sjutra od 21.00 na stadionu u Sen Deniju.
Kada je riječ o protivniku, Dešan je kazao da Rumuni imaju “solidnu tehničku bazu” i umiju da igraju fudbal.
Posljednji trening pred utakmicu odradio je i Kingsli Koman, koji je tokom nedjelje imao problema sa povredom. Ipak, Joan Kabaj je ranije napustio trening, ali će biti spreman.
Dešan je rekao da će Evropsko prvenstvo u Francuskoj biti prilika da narod “pobjegne” od mnogo problema, poput bezbjednosnih rizika, protesta, štrajkova i poplava.

“Evropsko prvenstvo je veliko takmičenje, a Francuska ima velikih socijalnih problema, pa će ovo biti prilika da narod ‘pobjegne’ iz toga na trenutak”, rekao je Dešan.

On je naveo da ne osjeća pritisak pred početak takmičenja.

“Pritisak? Svakako da ga ne osjećam. Pritisak je negativna stvar. Čovjeku je potreban adrenalin, uzbuđenje”, dodao je selektor Francuske.

On je rekao da zna šta francuski narod očekuje od svoje reprezentacije.

“Oni od nas žele pobjede”, istakao je Dešan.

Francuzi, koji su dvostruki šampioni Evrope, imaju mnogo razloga za optimizam, pošto su u odličnoj formi. Dešanova ekipa je pobijedila na devet od posljednjih 10 utakmica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *