Dio članova SNP-a napustio sjednicu

Dio članova opštinskih odbora SNP-a napustio je sjednicu Glavnog odbora partije, na kojoj će biti određen datum i mjesto održavanja kongresa koji će birati novog lidera stranke, nezvanično saznaje TVCG.

Navodno, oni su bili nezadovoljni zbog načina vođenja sjednice i kršenja statuta. Bivši lider Srđan Milić ne prisustvuje sjednici, koju vodi Branko Ivanović.

GO SNP-a odlučuje danas i o kriterijumu i postupku predlaganja kandidata za predsjednika SNP-a.
Na prethodnoj sjednici, održanoj sredinom juna, Glavni odbor je konstatovao ostavku predsjednika partije Srđana Milića.

Glavni odbor razmatraće i odluke o postupku predlaganja i načinu izbora članova Nadzornog odbora i članova Statutarne komisije, kao i Predlog rokovnika najvažnijih aktivnosti koje je neophodno realizovati za pripremu Osmog kongresa.
Predložena je i analiza o realizovanim aktivnostima i rezultatima na lokalnim izborima u Herceg Novom, kao i odluke o popuni članova Glavnog odbora SNP-a.

Grupa od 52 funkcionera SNP-a pozvala je na poštovanje partijskog Statuta i jedinstvo svih koji idejno pripadaju toj stranci, ocjenjujući da je dosadašnji lider, Srđan Milić, katastrofalnim vođenjem doveo SNP do gašenja.

Oni ocjenjuju da je zakazivanje 26. sjednice GO SNP, koja je posljedica prethodne, takozvane “elektronske” sjednice, definitivno pokazalo da je ta partija dovedena na najniže grane od svog postojanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *