Dragan Marović potpisao da odleži godinu i pet mjeseci

Dragan Marović, brat visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, potpisao je juče sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom za tri afere u Budvi i u petak bi trebalo da bude pušten na slobodu.
Kako Povjeda piše, Marović je pristao đa provede godinu i pet mjeseci u zatvoru zbog zloupotrebva u poslovima gradnje TQ Plaze, platoana Jazu, izgradnje donjeg gradskog bulevara od Pošte do Jadranskog sajma i seoskog puta za Krapinu, gdje je budvanskoj opštini nanijeta višemilionska šteta.

Njegov branilac, advokat zdravko Begović kazao je da zbog tajnosti postupka nije u mogućnosti da iznosi detalje iz istrage.

On je rekao da njegovom klijentu pritvor ističe u petak i da očekuje da će se uskoro naći na slobodi.

Marović je u pritvoru od 13. avgusta prošle godine.

Njegov brat Svetozar Marović uhapšen je 17. decembra prošle godine zbog malverzacija u osam budvanskih afera i takođe pregovara sa Tužilaštvom da potpiše sporazum. Konačnu odluku o sporazumu donijeće sud.

Sporazum o priznanju krivice početkom godine potpisao je i Svetozarov sin Miloš Marović. Kao garanciju da će platiti dug od 380.000 eura, na koji se obavezao sporazumom, Miloš Marović je založio tri stana u Budvi.

Marović je priznao da je podstrekavao druge na nezakonite radnje prilikom prodaje državnog zemljišta u mjestu Prijevor. Tim nezakonitim radnjama, kako ga Tužilaštvo tereti, oštetio je državnu kasu, pa će, osim novcem, morati da plati i godinom zatvora. Sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom potpisao je i bivši predsjednik budvanske opštine Lazar Rađenović. On je sa Specijalnim tužilaštvom dogovorio da plati 30.000 eura i dvije godine zatvora. Sporazum bi danas trebalo da bude dostavljen Višem sudu, koji će donijeti konačnu odluku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *