Đurović i dalje na čelu Agencije

Dragan Đurović reizabran je danas za direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Đurović, koji je dva mandata na toj funkciji, izabran je jednoglasnom odukom na današnjoj sjednici Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo.
Prema mišljenju članova Savjeta, kako je saopšteno nakon sjednice, Agencija za civilno vazduhoplovstvo je u prethodnom periodu postala respektabilna vazduhoplovna vlast, a njeni rezultati su potvrđeni i od strane svih evropskih vazduhoplovnih institucija.

“Zahvaljujući angažovanosti Agencije uspostavljen je efikasan sistem nadzora u civilnom vazduhoplovstvu, a impozantan broj podzakonskih akata koje je donijela Agencija omogućio je punu primjenu evropskih vazduhoplovnih propisa u naš pravni sistem”, saopšteno je iz Agencije.

Istakuta je vodeća uloga Agencije u projektu “Jedna bezbjednosna kontrola”, kojim je Crna Gora, uz Sjedinjene Američke Države i Kanadu, uključena u ovaj režim Evropske unije, koji dobijaju samo zemlje koje su u potpunosti uskladile svoje bezbjednosne standarde u civilnom vazduhoplovstvu sa standardima Evropske unije.

“U ovim rezultatima Agencije Dragan Đurović je, kao direktor, pokazao izuzetnu angažovanost i imao vodeću ulogu”, navodi se u saopštenju.
Nedavni izbor Đurovića za člana Koordinacionog komiteta Evropske konferencije za civilno vazduhoplovstvo, kako se ističe, potvrda je njegove lične angažovanosti i pune posvećenosti razvoju sigurnosti i bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, kao i jačanju pozicije Crne Gore u politici Evropske unije u oblasti vazdušnog saobraćaja.

“Ovo je priznanje za Crnu Goru, koja po prvi put u istoriji ima predstavnika u rukovodećim strukturama neke od evropskih vazduhoplovnih institucija”, kazali su iz Agencije.

Zato su, kako se navodi, članovi Savjeta ocijenili da će izbor Đurovića označiti kontinuitet dobrih poslovnih rezultata Agencije i nastavak procesa jačanja bezbjednosti i sigurnosti vazdušnog saobraćaja u Crnoj Gori.

“Shodno zakonu, Savjet je Odluku o izboru direktora Agencije uputio Ministarstvu saobraćaja i pomorstva radi davanja saglasnosti” dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *