Džikić: Rezultatski smo dobili, ali je Mornar pobijedio

Košarkaši Partizana pobijedili su u Baru Mornar, a trener Partizana bio je pun pozitivnih utisaka poslije duela u Topolici.

Džons je polaganjem mogao da donese Baranima trijumf, ali nije pogodio, pa je tim Aleksandra Džikića pobjednički otvorio sezonu u ABA ligi.

“Dobili jesmo utakmicu rezultatski, ali realno Mornar je pobijedio, zato što se plasirao FIBA Ligu šampiona, zato što je napunio dvoranu i zato što je pustio našu himnu pred utakmicu. Što se mene tiče, to je gospodski potez. Mornarov spoljni napad je, u ovom momentu, najbolje koncipirani u ABA ligi, a gledao sam sve ekipe. Nemam bilo kakvog razloga da podilazim braći Pavićević i zato je naša pobeda mnogo velika. Protiv Mornara ne možete da se opustite ni sekund. Srećom, poznajem trenera Mornara i uspio sam koliko-toliko da spremim ekipu na promenu odbrana, na tu specifičnu pozicionu odbranu i na napad o kome sam govorio. Osim toga, uhvatili smo ih na treću utakmicu koju su odigrali u proteklih pet dana. Kad se budu navikli na Aba ligu igraće Barani još bolje. Ovo su za nas stvarno dva velika boda, nisam siguran koliko će ekipa iz ove dvorane izaći uzdignute glave.” – kazao je Džikić nakon meča.

Odmah je stigla reakcija od Đorđija Pavićevića, trenera Mornara.

“Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz. Zahvaljujem Džiletu na lijepim riječima, jer to ima težinu kad dolazi od čovjeka koji je sav predan košarci, koji i kad spava misli o njoj. Naše ekipe dosta liče jedna na drugu po sistemu igre. Neću da se pravdam zbog umora, ali evidentno je da nam je ovo treća utakmica u pet dana, uz dva naporna putovanja. Nevjerovatno je da smo kod kuće šutirali slobodna bacanja 9/19. Tu leži osnovni razlog našeg poraza. Nije lako kad izgubite ovako utakmicu, ali to je košarka, vjerujem da će nam se sve ovo vratiti kroz neku pobjedu kad nam bude najpotrebnija. Čestitam Partizanu – kazao je Pavićević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *