Enrike: Navijači, budite ponosni na ovaj tim

Trener Barselone Luis Enrike kaže da je njegov tim istrošio sve kredite porazom od Valensije 2:1 u meču 33. kola Primere.
Katalonci su uzeli samo bod od mogućih 12 u posljednja četiri kola i sada od praktično gotovog prvenstva imamo dramu – Barsa je i dalje prva sa 76 bodova, koliko ima i Atletiko, a Real je na samo bod zaostatka.

“Tri boda trebalo je da budu naša, ali fudbal je nepredvidljiv i možeš da pobijediš čak i ako uopšte ne napadaš. Moramo to da prihvatimo“, rekao je Enrike i dodao:

“Pred nama je sada divan izazov da pokušamo da osvojimo ligu i kup. Moji igrači dobro se nose sa situacijom, znamo da i dalje držimo sudbinu u svojim rukama, ali istrošili smo sav kredit“. Nedostajalo nam je sreće da utakmicu vratimo na pravi put – moramo da popravimo mnogo stvari, ali ovo nije dan za kritike, već za pohvale. Igrali smo precizno, dominirali smo i tako želimo da igramo. Sada moramo da budemo jaki i ne smije da bude navijača Barse koji nije ponosan na ovaj tim“.

Na pitanje zašto nije izvršio nijednu izmjenu, Enrike je odgovorio:

“Ne bi bilo fer da sam ikoga izveo, igrali smo na visokom nivou i bili smo bolji. Nijesam pravio izmjene jer smo bili superiorni“.

Do kraja šampionata Barsa igra sa Depotivom u gostima, Sportingom kod kuće, Betisom u gostima, Espanjolom kod kuće i Granadom u gostima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *