Hapšenje u Nikšiću

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina R.K. (40) i Podgoričane N.A. (26) i D.M. (34), nakon što su u vozilu u kojem su se nalazile pronašli automatsko oružje „Heckler & Koch“ i pištolj „Glock“.

Mediji su ranije objavili da su uhapšeni Ratko Koljenšić (40), koji je optužen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića, i Podgoričani Nešo Ajković (26) i Dragan Maraš (34).
„Naime, službenici CB Nikšić su juče u naselju Straševina u Nikšiću kontrolisali vozilo u kojem su se nalazila ova lica. Prilikom kontrole policijski službenici su primjetili da D.M, koji se nalazio na zadnjem sjedištu, kod sebe ima automatsko oružje „Heckler & Koch“ model MP5K, koji mu se nalazio za pojasom, dok je N.A, koji se nalazio na suvozačevom mjestu, kod sebe imao pištolj marke „Glock“ model 17 sa uklonjenim fabričkim brojem. Prilikom kontrole ova lica su oružje koje je primjećeno kod njih odbacila od sebe na pod vozila“, naveli su iz policije.

Oni su dodali da su sva trojica uhapšena.

„Predmetno oružje je izuzeto i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru kako bi se utvrdilo da li je eventualno povezano sa izvršenjem nekog krivičnog djela odnosno da li potiče iz krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *