Igor Jovović: Navijam za Budućnost

Krajem novembra 2015. godine. Igor Jovović je posle pobjede nad Arisom u Evrokupu, u trenutku kada je Budućnost bila na liderskoj poziciji na tabeli ABA lige, uljudno, kulturno, kakav i jeste u prirodi, čelnicima kluba saopštio da je odlučio da podnese ostavku.

Naravno da su čelnici kluba pokušali da odgovore Jovovića od odluke koju je saopštio, ali suočeni sa visokim stepenom odlučnosti, bili su primorani da prihvate stav mladog stručnjaka. Nedugo zatim Jovović je pokušao da spase Sutjesku iz Nikšića od ispadanja iz ABA lige. Nije uspio. Ali, nije klonuo ni duhom.

Odlučio je da se preseli u inostranstvo. Klub koji je izabrao bio je dodatni šok za sve ljubitelje košarke u Crnoj Gori. Jovović je preuzeo Miteldojčer, ekipu koja je ispala iz elitnog društva. Ugovor je potpisan na dvije godine, a dogovor je bio da se obezbjedi povratak u elitu a da se onda prave ambicije za sezonu u konkurenciji sa najboljim klubovima Njemačke, kakvi su Bajern, Alba, Bamberg.

„Upravo tako je glasio dogovor između mene i čelnika kluba. Znam da su mnogi bili iznenađeni i da su sumnjičavo vrtjeli glavom. S druge stane, ja sam osjećao da sam napravio dobar izbor, dobru odluku. Bio sam uvjeren da sam izabrao sredinu u kojoj ću moći da pokažem koliko mogu i znam, da ću uspjeti da ostvarim ciljeve koji su bili zacrtani. Jako sam srećan u ovom trenutku. Mitldojčer je izborio plasman u elitu u konkurenciji sa timovima koji su imali daleko veće budžete i na papiru kvalitetnije ekipe od nas. Do cilja smo stigli na superioran način. Ostvarili smo 36 pobjeda uz samo tri poraza. U polufinalu smo deklasirali Kirhajm sa 3-0. U gradu je prava euforija, košarka je postala jedina tema o kojoj se priča. Da li ostajem? Pa naravno da ostajem. Sada slijedi druga nadam se podjednako lijepa epizoda i Miteldojčeru i unaprijed se radujem duelima sa najboljim klubovima u Njemačkoj“, rekao je Igor Jovović za Sport klub.

Na pitanje da li prati dešavanja u finalu plej-ofa u Crnoj Gori, u kojem je rezultat serije između Budućnosti i Mornara trenutno 2-2, Jovović je rekao:

„Naravno. Gledao sam drugu utakmicu finalne serije kada je Mornar slavio protiv Budućnosti i treću kada je moj bivši klub stigao na korak od odbrane trona. Ima još da se igra. U košarci je sve moguće. Ali, nadam se, navijam i vjerujem da će Budućnost osvojiti titulu i sačuvati neprikosnovenost u Crnoj Gori kada je šampionski tron u pitanju“, naglasio je Jovović i podsjetio da Budućnost od 2006. godine kada je Crna Gora postala nezavisna država nikada nije ostala bez titule, a samo jednom je ostala bez Kupa i to u duelu sa Sutjeskom.

Kada je upitan da li bi sa ove distance konačno želio da obrazloži zašto je posle utakmice sa Arisom i odličnih rezultata u ABA ligi odlučio da napusti Budućnost, Jovović je ostao zagonetan kao i do sada.

„Trenerski postao je jednostavno takav. Danas ste heroj, sjutra niste. Volim Budućnost, rođen sam u Podgorici i naravno da sam emotivno vezan za klub u kojem sam radio. Bilo je to lijepo vrijeme, ali ne želim da pričam o razlozima odlaska. Tema ove priče je Miteldojčer i plasman u elitu, odnosno finalna serija plej-ofa u Crnoj Gori gdje će vjerujem Budućnost osvojiti titulu“, rekao je Jovović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *