Jadran bolji od moćnog Ferencvaroša u prvom meču polufinala Eurokupa

Vaterpolisti Jadran Carina pobijedili su večeras u Igalu mađarski Ferencvaroš 12:11 (3:1, 2:3, 4:5 i 3:2), u prvoj utakmici polufinala Eurokupa.

Crnogorski prvak poveo je na startu 2:0, na kraju prve četvrtine bilo je 3:1, a sedinom drugog dijela meča 5:2. Ferencvaroš je serijom od tri uzastopna izjednačio na 5:5, a minut i deset sekundi prije kraja treće četvrtine i prvi put došao u vođstvo (9:8).

Domaćin je sa tri uzastopna pogotka ponovo stekao prednost od dva gola (11:9), a vodio je i 12:10.Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Danil Merkulov sa četiri, po dva gola postigli su Aleksa Ukriopina i Marko Petković, a po jedan Vladan Spaić, Stefan Pješivac, Stefan Vidović i Vlado Popadić.

U mađarskom sastavu najbolji su bili Norbert Madaraš i Marko Ćuk sa po tri,dok su po jednom i večeras odličnog golmana Jadran Carina savladali Silard Janšik, Balaž Siranji, Marton Tot, Danijel Varga i Balaž Injeki.Revanš je 18. februara u Budimpešti. U drugom polufinalu rivali su Verona i rumunska Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *