Jokmanović niže uspjehe u Americi

Proteklog vikenda u Njujorku je održan panamerički šampionat (Sjeverna i Južna Amerika) pod pokroviteljstvom IBJJF svjetske federacije za brazilski džiu džicu. Ovaj šampionat smatra se jednim od tri najprestižnija i najvažnija takmičenja nakon prvenstva svijeta i Evrope a okupio je preko 2000 boraca u disciplini No Gi koja je jedna od dvije discipline u kojima se takmiči u ovom borilačkom sportu.

Crnogorski trener i takmičar Mladen Jokmanović imao je veoma zapažen nastup u diviziju crnih pojaseva. Jokmanoviću je pošlo za rukom da osvoji bronzanu medalju u poluteškoj kategoriji crnih pojaseva nakon cega je takođe uspio da se domogne bronze u apsolutnoj (open) diviziji u kojoj se bira apsolutni pobjednik šampionata. Ovim je naš sportista zabilježio značajan broj poena na svjetskoj rang listi čime je veoma blizu ispunjenoj normi poena za Pro i Grand Slam turnire kao i učešću na prvenstvu svijeta. Ovo je peta medalja zaredom na takmičenjima u Americi za Jokmanovića koji zajedno sa bratom Markom i njihovim učenicima već godinama predstavljaju najtrofejnije crnogorske takmičare koji nastupaju širom Evrope i svijeta.

Podsjetimo, pored panameričkog šampionata, Jokmanović je do sada osvojio medalje na Grappling Industries Manhattan kupu i Vašington Openu a tokom svog usavršavanja u Americi očekuju ga još brojni nastupi. Treba napomenuti da je Jokmanović u aprilu ove godine bio prvi takmičar iz Crne Gore koji je osvojio bronzu na prvenstvu Evrope u rangu crnih pojaseva koji predstavljaju najveći takmičarski nivo u ovom sportu.

-Brojni rezultati postignuti u ovom sportu pokazuju da Crna Gora ima cijelu plejadu takmičara svih uzrasta koji su postigli značajne uspjehe u poslednjih par godina ali nažalost od svojih sredstava i voljom radom i entuzijazmom. Postavlja se pitanje koliko bi još mogli da postignemo ukoliko bi imali podršku sportskih institucija i sponzora. Takmičari poput mene, Marka Jokmanovića, Boškovića, Perovića i mnogih drugih u proteklih par godina donijeli su Crnoj Gori medalje sa prvenstava Evrope, evropskih opena pa čak i iz Kanade i SAD-a. Daću sve od sebe da se na sledećem nastupu popnem na višu stepenicu takmičarskog postolja u Americi – rekao je Jokmanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *