Kavarić: U Istočnoj Evropi najbolji ambijent za razvoj industrije je u Crnoj Gori

Ministar ekonomije dr Vladimir Kavarić sastao se tokom Petog samita šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evropei NR Kine u okviru mehanizma saradnje „16+1“, koji se održava u Rigi sa predstavnicima kineske kompanije NUCTECH – najveće kineske kompanije u sektoru razvoja visokih tehnologija sa sopstvenim inovacijama i intelektualnim patentima, kojima je poručio da je u Istočnoj Evropi najbolji ambijent za razvoj industrije u Crnoj Gori.

Generalni direktor kompanije NUCTECH Điaohao Bian istakao je na početku razgovora da je u okviru saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope ta kompanija već započela saradnju sa Crnom Gorom i to kroz donaciju Carini, kao i da ta kompanija želi produbljivanje saradnje i to u sektoru bezbjednosti.

Kavarić se zahvalio na dosadašnjoj saradnji u oblasti saobraćaja i energetike.

Rekao je da je jedan od zadataka Vlade Crne Gore razvoj industrijske proizvodnje gdje vidimo mogućnost saradnje.

“Zato sprovodimo politike podsticaja industrije. U Istočnoj Evropi najbolji ambijent za razvoj industrije je u Crnoj Gori“, rekao je Kavarić.

Na sastanku su razmijenjeni pozivi ministru ekonomije da posjeti kompaniju NUTECH i prestavnicima te kompanije da posjete Crnu Goru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *