Kinezi alternativni finansijeri za TE

Škoda Praha, aktuelni partner Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) na projektu izgradnje Bloka II TE Pljevlja, predstavila je danas predlog alernativnog finansijera na projektu prema kojem bi izrada glavnog projekta trajala 18 mjeseci dok je ukupni period radova 36 mjeseci.

Kako su naveli, Škoda Praha je u novom predlogu, izabrala američku kompaniju General Electric za partnera na realizaciji ovog projekta.

“Upravljački tim projekta, zajedno sa relevantnim subjektima, razmotriće predloženo alternativno rješenje, i u relevantnom roku, eventualno i nakon dodatnih pregovora, pokušati da postigne sporazum sa finansijskim i osiguravajućim institucijama koje je obezbijedila i predložila Škoda Praha (”Bank of China” i ”Sinosura”), a o samom toku pregovora o finansiranju i konačnoj odluci javnost će blagovremeno biti informisana“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da u skladu sa dinamikom definisanom potpisanim ugovorima, izrada glavnog projekta bi trajala 18 mjeseci dok je ukupni period izvođenja radova 36 mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *