Košarkaši žele zlatnu medalju

Košarkaška reprezentacija Crne Gore favorit je na Igrama malih zemalja Evrope i želi da drugi put uzastopno osvoji zlatno odličje, kazao je selektor na tom takmičenju, Boško Radović.

Igre malih zemalja Evrope na programu su od 29. maja do 3. juna u San Marinu. Rivali crnogorskoj selekciji biće Luksemburg, Andora, Kipar, San Marino i Island.

“Idemo na takmičenje da ostvarimo rezultat sa prošlih igara a to je prvo mjesto. Ime Crne Gore na ovom spisku je ime favorita”, kazao je Radović.

On je kazao da će crnogorska selekcija u san Marinu nastupiti u dosta izmjenjenom sastavu.Radović je podsjetio da će u odnosu na Igre u ekipi biti samo Nemanja Vranješ, Nikola Pavlićević i Milutin Đukanović.

“Moraćemo da odigramo 110 odsto ako želimo da osvojimo zlato u San Marinu. Spremili smo dobro, igrači znaju šta su im zadaci na takmičenju i nadamo se najboljem”, kazao je Radović.

Vranješ je kazao da je cilj košarkaške reprezentacije da odbrani zlato i sa tim zadatkom ide na takmičenje”, kazao je Vranješ.“

Po imenima te ekipe nisu toliko atraktivne, ali sigurno da neće biti lako. Igramo pet utakmica za pet dana – moraće svih 12 igrača da, da maksimum, kako bi ostvarili zacrtano”, rekao je Vranješ.

Na Igrama malih zemalja učestvuju države sa manje od milion stanovnika. Crnu Goru će u San Marinu predstavljati: Nemanja Vranješ, Nikola Pavlićević, Mašan Vrbica, Milutin Đukanović, Marko Mugoša, Emir Hadžibegović, Aleksa Ilić, Vukota Pavić, Vasilije Knežević, Nemanja Radović, Vasilije Baćović i Zoran Nikolić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *