Kvalifikant šokirao Čilića, Nišikori bez problema

Kvalifikant iz Argentine Marko Trunheljiti priredio je najveće iznenađenje na Rolan Garosu do sada, pošto je eliminisao Marina Čilića 7:6, 3:6, 6:4, 6:2. Iznenađenje nije dozvolio Japanac Kei Nišikori koji je savladao Simonea Bolelija u tri seta 6:1, 7:5, 6:3.

Argentinac je dobio prvi set u taj-brejku, ali se Čilić trgao u drugom, prekrenuo brejk zaostatka, oduzevši rivalu tri servisa i izjednačio. Hrvat je u trećem setu napravio brejk za 4:2 u drugom setu, a onda neshvatljivo pao. Trungeliti je poklon objerzučke prihvatio i kompletirao iznenađenja.

Argentinac u drugom kolu čeka boljeg iz duela u kojem igraju Ramos i Sebaljos.
Nišikori je protiv Bolelija imao problema samo u drugom setu, pa je više nego zaslušeno prošao dalje. U sljedećem kolu ide na Andreja Kuznjecova, koji je eliminisao Benjamina Bekera, takođe u tri seta.

U drugom kolu Rolan Garosa plasirao se i Ivo Karlović, koji je savladao Alberta Montanjesa u tri seta, uz dva taj-brejka.
Po tri seta su bila potrebna i Fernandu Verdasku, Žilu Simonu, dok je Ivan Dodig nakon četiri sata savladao Mihaila Južnog sa 3-2.
Dalje su prošli i Pavlašek, Šardi, Danijel, Manarino, Braun, Tompson, Pelja, Sok…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *