Lavrov: “Nemamo veze s državnim udarom”

Šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov nazvao je neosnovanim optužbe da je njegova zemlja umiješana u pokušaj prevrata na dan oktobarskih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

“To je u rangu ostalih neosnovanih optužbi na naš račun. U to uključujem hakerske napade u zapadnim zemljama i našu navodnu umiješanost u izborne kampanje u mnogim zemljama, kao i veze Donalda Trampa sa ruskim specijalnim službama. Bilo još mnogo toga, ali nijedna od tih tvrdnji nema veze s činjenicama”, kazao je Lavrov, prenose RIA novosti.

Podsjećamo, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić kazao je sinoć u “Živoj istini” da se, na čelu grupe koja je planirala terorističke napade, ubistvo tadašnjeg premijera Đukanovića i zaustavljanje puta Crne Gore ka NATO-u, nalazio Eduard Širokov, čije je pravo prezime Šišmakov, pripadnik bezbjednosnih službi Rusije.

“Jasno je što se pokušavalo spinovanjem i medija i od rukovodstva DF-a, da se navede kako je Širokov iz jedne evropske zemlje. On nije Širokov, nego Eduard Šišmakov koji je 2014. godine bio zamjenik ruskog vojnog atašea u Poljskoj, ali je protjeran zbog špijunaže u Rusiju, kao persona non grata. Ovaj pasoš mu je dat od organa Rusije i pripadnik je ruskih bezbjednosnih službi”, naveo je Katnić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *