Majke Rožaja večeras spavaju ispred Vlade

Majke iz Rožaja krenule su za Podgoricu u 16 časova, a kako su najavile, večeras će spavati ispred Vlade Crne Gore i tu će ostati sve dok im se ne uruče rješenja.

“Odlučne smo da nećemo sada odustati dok nam se god ne uruče rješenja u ruke i to svim majkama koje su krenule za Podgoricu i nećemo pristati na druga rješenja ili svima ili nijednoj majki, naravno u skladu sa zakonom o socijalnoj i dječijoj nakanadi za naknadu za majke sa troje i više djece”, saopštile su one.

Danas se u zavodu za zapošljavanje održao sastanak na kojem su pored predstavnica majki prisustvovali i direktorica zavoda za zapošljavanje iz Berana, članovi komisije iz Podgorice koju predvodi direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Goran Kuševija, kao i predstavnici zavoda za zapošljavanje iz Rožaja.

Na tom sastanku su majkama Rožaja saopštili da su pismeno od ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića zatražili da formira komisiju i da se proširi lista dokaza.

Međutim, kako dodaju, nijesu zadovoljne ovakvim radom i ponašanjem jer im je i prije mjesec dana obećano isto.

“Prije mjesec dana isto su kazali da će proširiti listu dokaza, sada nam opet isto govore, što je i laiku jasno šta je cilj, da prebacuju loptu iz jednog dvorišta u drugo a sve na štetu nas majki”, tvrde one.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *