Maraton za Ginisa

Maratonac Goran Nikolić danas u 12:30 h na Zlatici, je prošao kroz cilj u Podgorici. Goran trči u okviru humanitarne akcije pod nazivom “55 maratona za 55 dana”.

Gorana su dočekali domaćini njegovog boravka u Podgorici, predstavnici Rotari kluba Podgorica i predsjednik kluba Saša Radičević.

“55 maratona za 55 dana” je doprinos afirmaciji sposobnosti osoba sa invaliditetom za obavljanje i najsloženijih poslova.

Cilj ovog maratona je promovisanje sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba sa invaliditetom.

RC Podgorica će doprinijeti akciji izlaskom u susret Goranovim potrebama dok bude boravio u Podgorici.

Goran Nikolić je aktivni rekreativac (trčanje na duge staze) je 25 godina. Bio je pet godina član nacionalnog biciklističkog tima Srbije sa kojim je učestvovao na dva svjetska prvenstva i niz regionalnih takmičenja. Uspješno je istrčao svih 29 maratona na kojima je nastupao.

Želja mu je da snagom svojih mišića, kapacitetom sopstvenih pluća i jačinom vlastite volje, promovišući na najzahtjevniji ekstremni način sportske, kreativne i intelektualne potencijale osoba oštećenog vida pozove: institucije, kompanije, fondacije i finansijske organizacije da ga u vidu sponzorstva ili donatorstva u tome podrže.

Ostvarena sredstva će transparentno uložiti u opremanje regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „ISKRA“ i u izgradnju i opremanje jednog ili dva mini kampa za slijepu i slabovidu djecu i omladinu.

Generalno pokroviteljstvo obuhvata angažovanje Rotari klubova i njihovih članova Districta 2483 u pružanju logističke podrške realizatoru projekta: obezbjeđivanje smještaja, hrane i goriva, učestvovanje u promociji projekta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *