Markić za titulu prvaka svijeta

Hrvatski bokser iz Mostara, 34-godišnji Emil Markić boriće se u Oklandu na Novom Zelandu za upražnjeni WBO naslov internacionalnog prvaka u poluteškoj kategoriji (do 79 kg) protiv 22-godišnjeg ruskog boksera Umara Salamova (18-0, 13 KO).

– Spreman sam, znam kakav je Salamov borac i svjestan sam o kakvom meču se radi. Jedva čekam da uđem u ring i pokažem šta mogu, jer ipak je ovo meč za WBO titulu – rekao je Markić.

Markić je od 9. aprila bio u Crnoj Gori na završnim pripremama, gdje je, kako kaže imao odlične uslove za rad. On ističe da veliku zahvalnost duguje menadžeru Redžu Dedeiću, kao i sparing partnerima Nikoli Sjekloći, Dilanu Prašoviću i Marku Božoviću.

Markić je do sada u svojoj karijeri imao 25 mečeva od kojih su 24 pobjede i jedan poraz. Emil nastupa u kategoriji do 79 kilograma i glasi za jednog od boksera koji bi mogli ostaviti duboki trag u profesionalnom boksu.

Njegov protivnik ima 18 pobjeda u isto toliko mečeva i na svjetskoj rang listi je bolje rangiran od Emila što mu daje statističku prednost, ali Markić je već pokazao da u mečevima gdje su protivnici bili favoriti, ipak pobjeđuje.

Meč na Novom Zelandu omogućio mu je Kety Box Promotion.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *