Medojević: Dolazak Veliua u Tuzi pred izbore nije slučajno

Dolazak kontroverznog albanskog političara koji je na čelu Pokreta za Ujedinjenu Albaniju Fatmira Veliua i dopuštanje skupa u Tuzima neposredno pred izbore nije slučajno, a nakon propasti projekta spašavanja Đukanovića preko izdajnika u opoziciji i sve jasnije pobjede opozicije predvođene Demokratskim frontom, ambasada SAD nece sjediti skrštenih ruku, poručuje predsjednik Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.
On tvrdi da je ključni čovjek u Ambasadi koji kreira politiku DPS-a Albanac Biks Aliu, zamjenik Ambasadorke i specijalista za krize na Balkanu.

“SAD kontrolišu sve relevatne političare Albance u Albaniji, Kosovu, Makedoniji i Crnoj Gori. Kontrolišu njihove bezbjednosne službe, njihove tajkune i njihovu mafiju. Imaju resurse da izazovu krizu i u Crnoj Gori kroz otvaranje albanskog pitanja. To smo jednom već vidjeli, dan uoči izbora 2006. godine, kao akciju “Orlov let” koja je donijela jedan mandat DPS koji mu je nedostajao. Da li će SAD otvoriti još jedno žarište i zapaliti ovaj dio Balkana najviše zavisi od podrške građana DF-u, koji je jedina autonomna politička organizacija u Crnoj Gori”, tvrdi Medojević.

Prema njegovim riječima, jak Demokratski front i smjena, kako kaže, lopovskog režima, kao i javno upozoravanje administracije SAD da se ne igra vatrom i podstiče sukobe i stvara krize, jedine su čvrste garancije građanima da će sva otvorena politička pitanja rješavati dijalogom, mirnim, demokratskim i političkim sredstvima.

“Poštujuci državni suverenitet, teritorijalni integritet, ustavno uređenje, građanski koncept drzave, demokratiju i ljudska prava i slobode, sa posebnim fokusom na manjinska prava i kreiranje održivog multietničkog sklada u Crnoj Gori. Crna Gora je dovoljno opljačkana i opustošena i više nema vremena da čeka reforme koje će otvoriti nova dobro plaćena radna mjesta, obnoviti proizvodnju, zaštititi prava zaposlenih, obezbijediti socijalne garancije i očistiti zemlju od kriminala i korupcije. Otavaranje krize oko albanskog pitanja mogu samo neprijatelji našeg naroda i države koji žele da zadrže bolesni politički i ekononski sistem i marionetsku korumpiranu bandu na vlasti, koja služi tuđim interesima, a pljačka sopstveni narod. DF ima plan da zaposli Crnu Goru, da radi Crna Gora. Ovi izbori će biti referendum i građani će birati da radi Crna Gora ili da Đukanović i njegova lopovska družina nastavi da ih obmanjuje, pljačka, diskriminiše i ponižava”, poručio je Medojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *