Medojević odbio da odgovara na pitanja tužilaca

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu da se raduje svakom procesu protiv njega.

”Ja sam odbio da odgovaram na pitanja tužioca, rekao sam da ću pred sudom odgovoriti na sva pitanja, ali zaista ne mogu da zamislim kako bi izgledao taj montirani proces. Ovdje je bila u pitanju lična pozajmica i to veze nema sa onim što se meni stavlja na teret”- kazao je Medojević nakon saslušanja.’

‘Vodite poštovane sudije računa o svom kredibilitetu, ako budete radili u skladu sa zakonom, jasno je kako će ova priča biti završena”- kazao je Dražen Medojević, jedan od branilaca lidera PzP-a.

Lider PzP-a osumnjičen je da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je Medojević počinio to krivično djelo na način što je 2016, na teritoriji Crne Gore, zajedno sa Momirom Nikolićem organizovao kriminalnu organizaciju koja za cilj ima vršenje krivičnih djela pranja novca i drugih krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža kazna radi sticanja nezakonite dobiti i moći”, kaže se u zahtjevu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *