Ministarstvo prosvjete dodjeljuje 3.400 studentskih kredita

Ove godine Ministarstvo prosvjete Crne Gore biće dodijeliće 3.400 kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, uistanova viskog obrazovanja.
Prijave za kredit se podnose od 1. septembra do 21. oktobra. Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2.290 studenata starijih godina koji studiraju u Crnoj Gori.

“Crnogorskim državljanima koji studiraju van Crne Gore dodijeliće se 90 kredita studentima prve godine osnovnih studija i 250 kredita studentima starijih godina.

Pravo na krediti imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program. Prilikom izbora kandidata prednost imaju oni koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja”, naveli su iz ministarstva.

Kredit se odobrava za jednu studijsku godinu i isplaćuje se u deset mjesečnih rata. Visina kredita zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *