Modni trendovi koji će rasturati u 2017.

Na pragu nove godine morate da znate šta će biti moderno u 2017. godini.

U jedno smo uvijek sigurni: ono što je danas moderno, sjutra već nije. Ali isto tako znamo da se modni trendovi vraćaju u velikom stilu.

Otkrili smo šta je to što će svi nositi u 2017. godini:

1. Prugice

Ovaj trend jednostavno ne jenjava. Pruge su među vodećim trendovima već nekoliko sezona, a to se neće promijeniti ni u skoroj budućnosti. U ormaru sigurno imate barem jedan komad odjeće koji je na pruge, a ako ga niste dosad nosili, 2017. je prava godina za njegovu “inauguraciju”.

2. Živopisne patike

Još jedan trend koji je bio veliki hit tokom ove godine, patike će postati još popularnije iduće godine. Od sportskih modela pa do onih sa šljokicama ili leopard printom, ova će sportska obuća svakako upotpuniti vaše outfite. Patike u bojama i s aplikacijama biće hit.

3. Uzorci inspirisani slikarstvom

Modnim pistama su već prošetali dizajnerski komadi odeće inspirisani određenim slikarskim radovima, a izgleda kako će u uzorcima koje su koristile modne kuće poput Valentina, Marnija ili Celine, inspriraciju pronaći i ostali brendovi.

moda-1482425510-104677

4. Jednostavna elegancija

Ovaj trend je uvijek prisutan i nepogrešiv, ali u 2017. koncept jednostavne elegancije zaći će u pomalo neistražene vode. Naime, naglasak će biti na kombinovanju komada odjeće inspirisanim sportskom garderobom. Uživaćemo u sportskoj eleganciji!

moda-1482425510-104673

5. Mule cipele

Trend koji je bio popularan ove godine, biće još popularniji iduće. “Mule” natikače s kockastom petom, ravne, s otvorenim ili zatvorenim prstima, kakav god vam model padne na pamet, s ovim tipom obuće sigurno nećete pogriješiti u 2017. godini.

Trendovi kojima ćemo reći zbogom u 2017. godini:

1. Korseti

Ovaj komad odjeće je bila toliko velika pojava u 2016., i na crvenom tepihu, na modnim pistama i u medijima. Ali, izgleda kako su se dizajneri zasitili korseta, te neće nastaviti s ovim trendom iduće godine.

2. Skinny farmerke

Vladavina modela rastezljivih skinny farmerki je gotova. Ove godine smo već vidjeli da popularnost modelima poput boyfriend farmerka ili zvoncara sve više raste, a tako će biti i u 2017. Naglasak će biti na farmerkama vintage stila. U 2017. nosiće se ležerniji krojevi farmerki umjesto skinny modela.

nasmejana-devojka-shutterstock-1482066742-104375

3. Slatko i romantično

Iduće godine doći će do pozdravljanja sa ovim stilom. Nosiće se komadi odjeće s oštrim, asimetričnim ivicama, romantični i bogati baršun biće modernizovan, a naglasak će biti na modnom stavu prema kojem se odjeća nosi s lakoćom i bez previše razmišljanja.

4. Pete iznad 10 cm

Već ove godine trend cipela s visokom petom počeo je opadati, a to će se nastaviti i 2017. Naime, žene su postale fokusiranije na udobnost i praktičnost, te će radije uložiti u obuću koja im je stilski privlačna i dovoljno udobna da mogu provesti dan bez preobuvanja. Upravo zato je porasla i potražnja za patikama i mule cipelama.

5. Klasične patike

Trend običnih bijelih ili klasičnih patika uskoro više neće biti u trendu. Sve više je naglasak na patikama koje su na neki način uočljive, bilo da su ukrašene raznim detaljima, nekakvim logom ili čak emojijima. U 2017. godini ova će obuća biti itekako uočljiva.

moda-1482425510-104675

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *