Najbolji beauty trendovi za ovu sezonu

Kada se osvrnemo na revije za 2017. koje su jasan ostavile trag u sve četiri internacionalne prijestonice mode, glavni utisak odslikava politički ton cjelokupne sezone – a to je da ovdje i sada sve prolazi.

Za neke dizajnere to je podrazumijevalo povratak opuštenoj jednostavnosti na pistama, za druge to je bila proslava kreativnosti iskazana živim bojama.

Oslobađajući u svojoj suštini, to nije bio samo poziv na zajedništvo već i na poštovanje individualnosti u svim njenim oblicima.

1. Upadljiv aksesoar

Iako bi se možda prije mogao svrstati u modne trendove, našao se i na ovoj listi. Prvenstveno iz razloga što su u pitanju aksesoari za kosu, kakve smo mogli vidjeti na Rodarte reviji. A tu su i rajfovi sa biserima koji nose potpis Altuzarra, kao i jednostavno neizostavne kožne beretke koje su ukrale reviju Diora u Parizu.

2. Superprirodna koža

Vladavina minimalizma u beauty departmanu najvidljivija bila je na revijama Calvina Kleina i modne kuće Fendi. Fokus je bio na unutrašnjoj ljepoti svakog modela, ali takvoj da je ona zračila i spolja. Što u isto vreme znači da je čista koža, bez vidljive šminke, ali vidno negovana bila u prvom planu. Proizvod koji se isticao jeste highligter, jer upravo on je naglašavao sve gore navedeno.

3. Živi portreti

Kao što smo i naveli u uvodu, nisu svi dizajneri inspiraciju imali u kompleksnosti prirodne ljepote, neki su poželjeli da se poigraju sa make-upom i publici predstave sve njene moćne i zabavne forme. To je ponajveše za rukom pošlo modnim kućama Eckhaus Latta, Maison Margiela i Loewe.

4. Muške frizure

Sve je počelo sa dramatično ošišanim modelima na reviji Alewander Wanga, da bi evoluiralo u pixi frizure 60-ih na Pradi. Ultra kratka kosa postala je vodeći trend u ovom departmanu.

@ez_ez_ez_ in #WANGF17 Look 38 embroided chainmail dress with beaded hem detail. #NYFW

A post shared by ALEXANDER WANG (@alexanderwangny) on

5. Neon za hrabre

Žive i jarke boje bile su predlog brojnih modnih kuća, na opšte iznenađenje ljubitelja lepote, jer jesen i zima po nepisanom pravilu sa sobom nose zagaiste tonove. Međutim, to nam ne preporučuju iz modnih kuća Versace, Vivienne Westwood i Prabal Gurung. Nanesite neonske boje narandžaste na oči i odvažno iskoračite u sive dane, jedno je sigurno – bićete primijećeni.

6. Na cijeni je različitost

Mnoštvo pjega? Depigmentacija? Suviše taman ili suviše svijetao ten? Smatrate li ove navedene stavke beauty problemima? Ako i jeste iz brojnih modnih kuća vam poručuju da ono što je smatrano problemom, ne samo da to više nije, već je i poželjno. Slavite različitost, slavite individualnost i prikažite je u najboljem svijetlu.

7. Jedinstveni repovi

Da, reći ćete da nema ničeg novog u nošenju repa sa jedne strane, ali to baš i nije u potpunosti istina, ne ako pogledate reviju sjajnog J.W. Andersona. Svilenkasta, zaglađena kosa vezana je u rep sa jedne strane, dok je detalj poput minđuše koja prekriva cijelo uho maksimalno istaknut. Alexander McQueen nam je sa druge strane predstavio dugu kosu u svoj svojoj ljepoti, uvezanu u sine repove i blago uvijenu, ali bujnu i raskošnu u stilu princeza iz renesansnog perioda.

8. Pletenice su i dalje trend

Od onih mini u hipi stilu, koje smo mogli vidjeti u Valentinovoj kolekciji za sezonu jesen/zima 2017. , do onih jednostavnih i stilozovanih na hiljadu i jedna način, kakve su dominirale na reviji Alberte Ferreti.

9. Sve sem klasičnog ajlajnera

Make-up od ove sezone postaje pravo polje za eksperimentisanje. Najbolji primjer je možda u modnoj kući Marni, gdje se poigravanje sa ajlajnerom svelo na jedan potpuno novi nivo, a tu je svakako i Saint Lauren i Chanel. Budite odvažne i svoje četkice iskoriste maštovito.

#CHANELGroundControl #CHANELFallWinter #PFW

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *