Najbolji izviđači iz Nikšića, Podgorice i Cetinja

Preko 200 mladih nadmetalo se od 16. do 18. septembra u izviđačkim disciplinama u Rožajama, a novi šampioni izviđačke Lige su predstavnici ekipa iz Nikšića, Podgorice i Cetinja

“Iz orjentacije, topografije, signalizacije, šatorizacije i drugih izviđačkih disciplina najbolja ekipa u konkurenciji starijih izviđača i planinki je `Kojovi kojoti` iz Odreda izviđača `Gojko Kruška – Cetinje`, u mlađoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa `Angy birds` iz Odreda izviđača `Ratko Žarić` – Nikšić, dok su najbolji poletarci i pčelice, ekipa `Tom i Džeri` iz Odreda izviđača `Stara Varoš` Podgorica”, kazao je načelnik Saveza izviđača Crne Gore Peko Vukadinović.

On je naglasio da je Izviđačka Liga okupila više od 1800 učesnika u četiri kola, što je veliki uspjeh jer su radili u skromnim uslovima i uz jako malu podršku.

“Toliki broj takmičara je samo potvrda koliko priroda može da nauči mlade ljude zajedničkom životu, timskom radu i poštovanjem čovjekove različitosti”, saopšteno je iz Saveza izviđača Crne Gore.

Vukadinović je istakao da je Savez izviđača organizovao niz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih aktivnosti, među kojima je posjeta centralno evropskom džemboriju u poljskoj, mini džemboriji u Monaku ,organizaciji vodne škole u Kotoru, instruktorskih tečajeva u Kanjiži (SRB) i Konjicu (BiH).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *