Najveća imena svjetskog džeza na Svetom Stefanu

Koncertom nekih od najvećih imena svjetske džez scene na ulazu u Sveti Stefan večeras od 21 čas počeće premijerni Made in New York Jazz Festival u sklopu kojeg će biti priređen još jedan koncert u nedjelju, 5. juna na platou Atlas Capital Centra u Podgorici.
Publika će imati priliku da uživa u repertoaru koji čine džez standardi, uz očekivane instrumentalne i vokalne džez improvizacije. Na koncertu na Svetom Stefanu nastupiće Redni Breker truba, Jakov Majman tenor saksofon, Esiet Okon Esiet kontrabas, Edsel Gomes klavir i vokalni solisti: Džordž Džonson Junior i Anita Vitale, zatim Leonid Vintskevič klavir i Nik Vintskevič sopran/ alt saksofon, kao i Bobi Sanabria bubnjevi i udaralj ke, kojima će se na sceni pridružiti i domaći džez muzičari Vladimir Maraš klavir, Milorad Šule Jovović – gitara i Mićko Wes Peruničić gitara, kao i poznati džez izvođači regiona: Ljubiša Paunić saksofon/flauta, Vladimir Krnetić truba/fliglhorna, Ivan Aleksijević klavir (Big bend RTS) i mnogi drugi.

Koncert se organizuje svega par sedmica nakon džez festivala održanog u njujorškom Tribeca Performing Arts centru, na kom su nastupila pomenuti muzičari.

Prvi Made in New York Jazz festival organizuje crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *