Nakon svađe 12 puta pucali u leđa Nikšićaninu

Dragoljub Mijušković (56) ubijen je s leđa juče ujutro u pucnjavi koja se dogodila na glavnom gradskom trgu u Nikšiću, ispred diskoteke “Fejs“. Na njega su, kako se sumnja, pucali Nikšićani Peko Đikanović (43) i Dragan Kontić (33), koji su se odmah predali policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, Đikanović i Kontić su, nakon što su im lisice stavljene na ruke, pred nikšićkim inspektorima priznali i detaljno opisali kada su i kako pucali na Mijuškovića.

“Priznali su ubistvo kao i da su oba pucali na Mijuškovića. Razlog zbog kojeg su potegli oružje je svađa Đikanovića sa Mijuškovićem”, kazao je izvor iz policije.

Prema saznanjima Pobjede, osumnjičeni za ubistvo su na Mijuškovića ispalili ukupno 12 metaka iz dva pištolja koja su kasnije predali nikšićkim inspektorima.

Od posljedica zadobijenih rana Mijušković je preminuo na licu mjesta.

Prema riječima očevidaca događaja, na Mujuškovića je pucano na glavnom gradskom trgu u 10.30 časova, u periodu koji važi kao najfrekventniji u danima vikenda.

“Na ulici je bila gužva. Većina majki u tom periodu izvodi djecu u šetnju, što je juče bio slučaj. Samo sam u jednom trenutku spazio kako muška osoba ispaljuje cijeli šanžer u leđa sredovječnom čovjeku koji je odmah pao. Nastala je opšta panika”, ispričao je sagovornik Pobjede.

On navodi i da su osobe koje su usmrtile Mijuškovića nakon ispaljenih hitaca spustile pištolje na trotoar i sačekale da policija dođe po njih.

Iz policije je precizirano da je na Mijuškovića pucano iz dva pištolja TT kal. 7,62 mm, poznatijim pod nazivom “tetejac“.

“Oni su policiji predali i dva pištolja koja su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja predmetnog krivičnog djela”, potvrdili su iz Uprave policije.

Saopštili su da je o događaju obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će kvalifikovati krivično djelo.

Takođe, juče su tehničari kriminalističke službe nikšićkog CB-a obavili uviđaj u prisustvu zamjenice višeg državnog tužioca Suzane Milić.

Đikanović i Kontić će danas radi saslušanja biti privedeni u Više tužilaštvo u Podgorici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *