Odgođena sjednica skupštine akcionara

Redovna sjednica Skupštine akcionara Rudnika uglja, koja je trebalo da se održi prošle sedmice, odgođena je za 28. oktobar.

Akcionari Rudnika uglja će na redovnoj sjednici razmatrati Deloitte studiju izvodljivosti za izgradnju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja u dijelu koji se odnosi na pljevaljsku kompaniju.
Dioničari će razmatrati i odluku o uslovima i načinu izmirenja obaveza kompanije prema državi po osnovu poreza i doprinosa i refinansiranju dijela obaveza kompanije prema bankama.
Na dnevnom redu sjednice je i razmatranje Fichtner studija o mogućnostima smanjenja troškova proizvodnje u Rudniku uglja i procjeni resursa i rezervi uglja u Pljevaljskom basenu.

Akcionari će razmatrati i izvještaj o radu i poslovanju preduzeća u prošloj godini, finansijske rezultate poslovanja sa finansijskim iskazima, Informaciju o pravno-ekonomskoj analizi ugovora o nabavci dampera i rudarske mehanizacijeod Lager Posušje.
Dioničari bi trebalo i da izaberu članova Odbora direktora i razmatraju izvještaja o reviziji finansijskih iskaza kompanije za prošlu godinu.

Država posjeduje 31,11 odsto udjela u Rudniku uglja, italijanska kompanija A2A 39,49 odsto, Aco Đukanović 11,84 odsto, a Radoslav Tomić iz Beograda 1,1 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u kompaniji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *