Opštinu Kolašin brani samo jedan vatrogasac

Zbog manjka radnika, odnosno otpuštenih radnika, u Službi zaštite vlada vrlo alarmantno stanje, jer smjenu pokriva jedan ili eventualno dva radnika, što dovodi u pitanje kvalitetan i funkcionalan rad ove službe.
Radnici tvrde da su im osim na ovaj način, životi ugroženi jer rade bez zaštitne oprema, sa dotrajalim vozilima, pišu Dnevne novine.

Oni su pozvali nadležne organe da što hitnije reaguju, dok ne bude kasno za sve.

“Na nezakonit način je deset radnika ostalo bez posla, a V.D. komandir Miloš Vlahović, kome je Upravna inspekcija zabranila dalji rad, a zabrana važi i danas, za sve to vrijeme primio je svaki lični dohodak i pored zabrane. Sam sam u smjeni i nemoguće je da na kvalitetan način intervenišem u slučaju požara. Najmanje četiri čovjeka su potrebna da uspješno intervenišu. Plašim se za živote građana”, kazao je Popović.

On tvrdi da ovakvo stanje aktuelnu vlast grada na Tari ni najmanje ne interesuje, a oni su prinuđeni na intervencije da angažuju otpuštene kolege kako bi interveciju uspješno obavili.

“Nije ni to najbolje rješenje, jer se izgubi mnogo vremena. Upozoravamo nadležne da može doći do katastrofalnih posljedica, a mi nećemo biti krivi za to” istakao je Popović.

Prema njegovim riječima, tri vozila, koja su dobili od države nijesu ispravna, odnosno nijesu servisirana, te se svakog momenta može desiti da nešto otkaže, a da aktuelna vlast ne izdvaja nijedan cent za servisiranje vozila.

“Vozilima za pet godina nije promijenjeno ulje niti filteri, pa se samo očekuje trenutak da i ono crkne. Radnicima koji su ostali na poslu ne plaća se obavezno osiguranje što nije slučaj sa ostalim Službama zaštite i spašavanja u Crnoj Gori. Radnicima je lični dohodak prepolovljen, pa je sad plata 200 eura, ukinut je dodatak na otežane uslove rada i to sve bez saglasnosti SO i saglasnosti Ministarstva finansija i Vlade. Sve ovo je potpisao Vlahović uz blagoslov predsjednice kolašinske Opštine Željke Vuksanović”, kazao je Popović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *