Optuženi ostaju u pritvoru

Vijeće sudija Višeg suda, kome predsjedava Suzana Mugoša, odbilo je predlog odbrane za ukidanje pritvora optuženima u aferi “Državni udar” Mihailu Čađenoviću, Draganu Maksiću, Srboljubu Đorđeviću i Branki Milić. Sudija Mugoša je ocijenila da ovoj fazi postupka i dalje postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen i produžavan. Pretres će biti nastavljen u srijedu u devet sati.

Prethodno su advokati odbrane zatražili ukidanje pritvora Čađenoviću, Maksiću, Đorđeviću i Milićevoj.
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da i dalje postoji pritvorski osnovi u odnosu na sve optužene.

“Smatram da i dalje stoji pritvorski osnov, jer je riječ o osobama koji su strani državljani, pa kad bi bili pušteni iz pritvora, smatramo da bi imali određenu logističku podršku, a i iz razloga ekonomičnosti jer bi došlo do odugovlačenja postupka”, rekao je Katnić.

Podsjećamo, ranije danas je Viši sud odbio i predlog advokata Miroja Jovanovića da se uradi medicinsko vještačenje optuženog Miloša Jovanovića.

Odbijeno medicinsko vještačenje Miloša Jovanovića

Sudija Mugoša saopštila je da je sud odbio predlog advokata Jovanovića, jer nijesu ispunjeni uslovi za donošenje naredbe o vještačenju.

“U spisima predmeta nema, niti je odbrana dostavila ikakvu dokumentaciju, a kod suda se nije pojavila sumnja”, saopštila je Mugoša.

U nastavku današnjeg pretresa, Jovanović, koji je jedan od optuženih u aferi “Državni udar” na dan parlamentarnih izbora 2016, kazao je da je sumnjao u namjere Aleksandra Sinđelića i njegov kriminalni plan.

Kazao je i da se nije plašio Sinđelića, ali da je je prema njemu imao neku vrstu nepovjerenja.
Saopštio je da se liječio od bolesti zavisnosti, da je nakon povratka sa ratišta koristio antidepresive. U sudnici je rekao da nema strah, je psihički potonuo i da je upao u teško depresivno stanje.

“Kad sam se vratio s ratišta, koristio sam ljekove. Više ih ne koristim. U pritvoru sam pio diazepam”, rekao je Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *