Organizovan prijem za Žarka Jankovića koji se upisao u Ginisovu knjigu rekorda

U zgradi Opštine Berane organizovan je prijem za Žarka Jankovića, trenera i takmičara Sambo kluba iz Berana koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda u disciplini tamišivari.

Njega su ugostili dr Zoran Marsenić, potpredsjednik opštine i Zoran Jojić, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu i mlade i saradnju sa NVO. Uspjeh, zaista, vrijedan pažnje, ostvaren je u jakoj konkurenciji, a kako je istakao Janković, pokušao je i oborio Ginisov rekord u pomenutoj disciplini i tako postao prvi Ginisov rekorder u Beranama i Crnoj Gori.

”Taj sam uspjeh postigao na Međunarodnom memorijalnom turniru borilačkih vještina ”Savka Šabotić” u Beranama. Učešće na turniru je uzelo devet država sa 257 boraca, uz prisustvo 29 sudija i tada je organizovano i postavljanje novog svjetskog i Ginisovog rekorda u disciplini tamišivari”, kazao je Janković i dodao da je uspio tom prilikom da obori i postavi novi rekord koji je do tada držao Amerikanac Kevin Berguist koji je slomio 28 komada siporeks ploča laktom, sa jajetom u šaci, dok je on polomio 36 ploča.

Podsjećamo da su ovom događaju prisustvovali predstavnici Rekord instituta koji se nalazi u Njemačkoj, kao i sudije Muhamed Hamerhamd i Edin Kajević koji su izvršili sve potrebne provjere prije obaranja starog i postavljanja novog rekorda.Rukovodstvo Opštine čestitalo je Jankoviću na postignutom uspjehu i naglasilo da lokalna uprava nastavlja dobru praksu uvažavanjem zapaženih rezultata pojedinaca i sportskih kolektiva koji na najzdraviji način prezentuju Berane kako na takmičenjima u Crnoj gori tako i van njenih granica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *