Osudili ponašanje Boškovića

Sindikat radnika trgovine Crne Gore osudio je ponašanje i, kako su naveli, samovolju ministra odbrane Predraga Boškovića, prilikom donošenja odluke da se ne produže ugovori o angažovanju vojnicima koji su ocijenjeni najboljim ocjenama tokom njihovog služenja.

To se navodi u pismu podrške Sindikata radnika trgovine Crne Gore, koje je upućeno predsjedniku Sindikata Odbrane i Vojske Crne Gore, Nenadu Čobeljiću.
Predsjednica Sindikata radnika trgovine, Vesna Milonjić Aleksić, navodi da otkazivanje ugovora o angažovanju u službi u Vojsci Crne Gore za oko 30 vojnika “iziskuje posebnu pažnju javnosti i hitno preduzimanje svih potrebnih mjera u cilju rješavanja itekako ozbiljne situacije”.

“Ovaj, prije svega, netransparentan čin Ministarstva odbrane itekako loše utiče na imidž Vojske Crne Gore i zvanje ‘vojnik/inja’ koje je oduvijek važilo za principijelnu i časnu profesiju, profesiju koja se poštuje i cijeni. O lošem uticaju na ekonomsko-finansijski status tridesetak porodica i nepoštovanju socijalnog dijaloga do kojeg je dovelo ovakvo ponašanje Ministarstva odbrane na čelu sa ministrom nije potrebno posebno ni govoriti. Dovoljno je istaći da je ovaj čin osuđen i od strane EUROMIL-a, krovne organizacije vojnih udruženja u Evropi, koja pomno prati razvoj socijalnog dijaloga u oružanim snagama Crne Gore”, navodi se u pismu podrške.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *