Pajović-Jakič: Fer i slobodan izborni ambijent je interes građana

Transparentnost izbornog procesa predstavlja interes kako građana, tako i institucija države Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Darka Pajovića sa šefom Misije OSCE/ODIHR za posmatranje izbora u Crnoj Gori Romanom Jakičem.

Na sastanku je bilo riječi o izbornom procesu, uslovima u kojima se odvija izborna kampanja, kao i ulozi Misije u Crnoj Gori, a Pajović je sagovornike upoznao sa činjenicama koje institucionalne uslove u kojima će se održati izbori čine značajno boljim u odnosu na prethodni izborni ciklus.

Na osnovu Političkog sporazuma o slobodnim i fer izborima iz januara ove godine, Skupština Crne Gore na čije je čelo tada došao Pajović, formirala je Odbor za praćenje izbornog procesa, zatim Odbor za praćenje rada medija, kao i Odbor za praćenje istraga napada na novinare, čijim je aktivnostima Skupština doprinijela stvaranju ne idealnih, ali znatno boljih izbornih uslova.

Pajović je posebno istakao imperativ održavanja fer i slobodnih izbora za nastavak NATO i evropskih integrativnih procesa Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *