Parsons 16. oktobra u Crnoj Gori

Jedan od najznačajnijih britanskih autora današnjice Toni Parsons boraviće od 16. oktobra u Crnoj Gori. On će tokom četiri dana posjetiti Podgoricu, Cetinje i Herceg Novi i Budvu.

Plan je da kroz prisustvo Tonija Parsonsa u različitim crnogorskim gradovima Nova knjiga upriliči širu kulturnu manifestaciju u kojoj bi čitaoci Parsonsovih romana iz različitih krajeva Crne Gore mogli da se susretnu sa piscem i da učestvuju u književnom programu i promocijama Parsonsovih naslova.
Za vrijeme svog četvorodnevnognevnog boravka u Crnoj Gori, Toni Parsons će posjetiti u Podgorici, Cetinju i Herceg Novom.

“On će u Podgorici posjetiti svog crnogorskog izdavača, a iste večeri će govoriti na promociji nakon koje će uslijediti druženje sa čitaocima a to će biti prilika i za potpisivanje knjiga. Za vrijeme svog boravka u glavnom gradu Parsons će održati i predavanje na Univerzitetu Donja Gorica”, saopštila je Nova knjiga.

Parson će prisustvovati i promociji svoje knjige u Herceg Novom koja je organizovana u saradnji sa Javnom ustanovom kulture Herceg Fest.

“Predviđeno je da Toni Parsons posjeti i prijestonicu Cetinje gdje će biti upriličen susret sa ministrom kulture Jankom Ljumovićem, nakon čega će uslijediti predstavljanje Parsonsovog djela i u tom gradu, koje će biti organizovano u saradnji sa NB Đurđe Crnojević”, saopšteno je iz Nove knjige.

Toni Parsons će takođe boraviti u Budvi gdje će takođe biti upriličena promocija u saradnji sa saradnji sa JU Narodna biblioteka Budva.

Toni Parsons je autor internacionalnog književnog fenomena, romana Čovjek i dječak, koji je ubrzo po objavljivanju postao prava književna senzacija, te je preveden na preko trideset jezika. Nova knjiga, kao crnogorski izdavač Parsonsovih djela, pored Čovjeka i dječaka, objavila je i seriju Parsonsovih romana o detektivu Maksu Volfu koji predstavljaju zanimljiv nastavak britanske žanrovske tradicije. Više informacija o ovim Parsonsonovim naslovima reći će Vam Jelena Krsmanović, urednica u našoj izdavačkoj kući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *