Pelegrini i Milan sve dogovorili

Drugu godinu zaredom Milan se nadao Unaiju Emeriju i drugi put je ostao kratkih rukava. Ponovo je morao da pređe na rezervnu opciju, a ovoga puta umjesto Španca koji iz Sevilje ide u PSŽ na klupu Rosonera stiže Manuel Pelegrini.

Nije tajna da je Čileanac bio jedna od opcija, a kada je postalo jasno da Emeri mijenja Blana na Parku prinčeva, Milan je reagovao jedino kako je mogao i postigao dogovor sa Pelegrinijem. Čileanski mediji do kojih je vijest došla iz izvora bliskih Pelegriniju, javljaju da je iskusni stručnjak prekinuo odmor kako bi obavio pregovore sa Rosonerima.

Dogovor je postignut, čak potpisan i predugovor, ali postoji još jedan uslov da bi Pelegrini naslijedio Kristijana Brokija na klupi Rosonera. Predugovor će biti aktiviran tek ako Milan pređe u vlasništvo kineske grupacije Evergrande jer dolazak novih vlasnika garantuje Pelegriniju novac za pojačanja i konkurentan tim u Italiji.

Berluskoni i dalje tvrdi pazar i oteže u pregovorima, ali se čini da je prelazak Milana u kineske ruke neminovnost, što automatski znači i dolazak Pelegrinija. Detalji i dužina ugovorene saradanje nijesu poznati, međutim, pretpostavlja se da će Pelegrini zarađivati oko 4.000.000 eura na San Siru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *