Podgorica: Učenicu zaključao u podrumu, pa je mučio?

Službenici podgoričkog Centra bezbjednosti uhapsili su prekjuče sugrađanina Radovana Orovića (19) pod sumnjom da je istog dana u jutarnjim satima oteo bivšu djevojku, a onda je zaključao, tukao i mučio u podrumu svoje porodične kuće u Ulici Zmaj Jovina.
Dnevne novine saznaju da je pretučena djevojka učenica Srednje stručne škole “Sergije Stanić”, a slučaj je otkriven operativnim putem. Nezvanično, policija je imala saznanja da je došlo do incidenta ispred ove škole u osam sati ujutro, nakon čega su uspjeli da identifikuju osumnjičenog.

Prema nezvaničnim informacijama, Orović je, kako se sumnja, zahtijevao od nje da izađe ispred škole, što je ona odbijala. Potom joj je priprijetio da će ući unutra, sa namjerom da je natjera da izađe, ali se ona i na tu prijetnju oglušila. Orović je onda, kako je prijavljeno policiji, ušao u školu, pronašao i zahtijevao da krene sa njim, što je ona u strahu i učinila. Zatim je natjerao da uđe u auto, a onda je odvezao u nepoznatom pravcu. Cijela drama u kojoj se nije znalo gdje se djevojka nalazi trajala je nekoliko sati.

“Za to vrijeme, kako se sumnja, Orović je djevojku zaključao u podrumu kuće, gdje je tukao i primjenjivao druge vidove psihofizičkog mučenja. Kada je posumnjao da mu je policija na tragu, odvezao je do naselja Tuški put i zaprijetio joj da slučaj ne prijavljuje policiji. Vrlo brzo poslije toga policija ga je našla i privela, a u stanicu policije dovedena je zlostavljana djevojka, koja je pristala da podnese krivičnu prijavu protiv Orovića”, kazao je za DN izvor blizak policiji.

Orović je juče po podne priveden na saslušanje i kod Osnovnog državnog tužioca zbog sumnje da je počinio krivično djelo “protivpravno lišenje slobode” i određen mu je tužilački pritvor do 72 sata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *