Podgoričanka osumnjičena za otmicu

Podgoričanka M.P. (37) uhapšena je juče zbog sumnje da je otela pedesetosmogodišnjeg Australijanca (F.P.), od koga je tražila 11 hiljada eura, saopšteno je iz Uprave policije.

F.P. u nije povrijeđen, a događaj je rasvijetljen prije primopredaje novca.
Podgoričanka je Australijanca upoznala tako što mu je prije nekoliko dana prišla u radnji. Nakon toga, on ju je prevezao do kuće.
Ona ga je na dan otmice pozvala da se vide, a potom je, kako se sumnja, došla po njega i njegovim autom marke “VW Gof VII“ga odvezla do ga stana, koji iznajmljuje, u Bulevaru Džordža Vašingtona.

“Nakon što su neko vrijeme boravili u stanu, ona je, sumnja se, neopaženo izašla iz stana i zaključala F.P. Nakon što je shvatio da se M.P. neće vratiti, te da je zaključan, on je nju kontaktirao telefonom. M.P. je, sumnja se, od F.P. zahtijevala da joj preda 11.000 eura jer će u suprotnom reći njegovoj supruzi i policiji da ju je on silovao”, navodi se u saopštenju.

Pronađeno je i njegovo vozilo, „VW Golf VII“, inostranih registarskih oznaka, koje je M.P. uzela od njega, kao vid dodatnog pritiska na F.P. da joj preda 11.000 eura.

“M.P. je takođe, kako se sumnja, angažovala šlep službu da vozilo „VW Golf VII“, u vlasništvu F.P, prebaci na drugu lokaciju, na periferiju grada, pod izgovorom da je polomila ključ i da vozilo treba da prebaci do majstora. Ona je o tome, sumnja se, obavijestila F.P, u namjeri da izvrši dodatni pritisak na njega kako bi joj dao novac”, navodi se u saopštenju.

F.P. je nakon razgovora sa M.P. počeo da doziva u pomoć i prolaznik koji ga je čuo obavijestio je CB.

“Službenici CB Podgorica su odmah postupili po dobijenom saznanju, pronašli su lokaciju odnosno stan u kojem je F.P. bio zaključan i oslobodili ga. Ubrzo su identifikovali i pronašli M.P. koju su lišili slobode. Takođe je pronađeno i vlasniku vraćeno pomenuto vozilo. Osumnjičena M.P. je, uz krivičnu prijavu, privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je, na štetu F.P, počinila krivično djelo otmica”, navodi se u saopštenju policije.

Nakon saslušanja, tužilac je za nju donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama dok ne bude privedena sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *