Povlastice za osobe oštećenog vida koje putuju vozom

Osobe oštećenog vida koristiće usluge željezničkog prevoza pod povlašćenim uslovima, predviđeno je Sporazumom koji su potpisali predstavnici Saveza slijepih SSCG i Željezničkog prevoza Crne Gore.

Sporazum su potpisali pomoćnik izvršnog direktora Željezničkog prevoza Vojislav Andrijašević i izvršni direktor SSCG, Goran Macanović.

Kako je saopšteno iz SSCG, Sporazum predviđa neograničen broj putovanja na prugama Crne Gore za osobe oštećenog vida.

“Cijena vozne karte za sve relacije željezničkog prevoza u Crnoj Gori iznosiće samo jedan eura za osobu oštećenog vida, i takođe jedan eura za njegovog, odnosno njenog ličnog asistenta“, kaže se u saopštenju.

Iz SSCG su kazali da je Sporazum zaključen na pet godina, a sve zainteresovane osobe oštećenog vida moći će da koriste značajne popuste uz legitimaciju koju će izraditi ŽCG.

Kako su naveli, osobe oštećenog vida će kod svojih lokalnih organizacija slijepih dostavljati potrebnu dokumentaciju za izradu legitimacije, koja će biti proslijeđena ŽCG radi štampanja legitimacija za povlašćenu vožnju željeznicom.

“Ovo je divan primjer društveno odgovornog postupanja, i vjerujemo da će primjer ŽCG podstaknuti i ostale subjekte poslovnog sektora u Crnoj Gori da učine nešto slično i doprinesu poboljšanju položaja i izjednačavanju mogućnosti za osobe s invaliditetom u našoj zemlji“, zaključili su iz SSCG.

MINA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *