Produžen konkurs za nagradu “Iskra”

Konkurs za nagradu za filantropiju “Iskra” produžen je do nedjelje 6. novembra.

Pravo učešća imaju pojedinci, privredna društva, iseljenička udruženja, mediji, institucije i nevladine organizacije, odnosno svi akteri koji su organizovali ili podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.
Oni to mogu učiniti sami ili ih drugi mogu predložiti.
Konkurs za nagradu za filantropiju, koja se u Crnoj Gori dodjeljuje osmi put, krajem septembra raspisao je Fond za aktivno građanstvo (FAKT) u saradnji sa partnerima.

“Konkurs je produžen zbog interesovanja jednog broja predlagača iz dijaspore. U svakom slučaju, oktobar mjesec je ove godina karakterisala intenzivna izborna kampanja, tako da i na ovaj način dodatno želimo da skrenemo pažnju na sve one oko nas koji čine dobra djela i koji zaslužuju da im svi zajedno odamo priznanje”, saopšteno je iz fAKT-a.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos.

“Iskra” je najstarije priznanje za doprinos opštem dobru i građanskom društvu u Crnoj Gori. FAKT je dodjeljuje u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore i Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije. Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtu www.nagradaiskra.me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *