Putujući festival nauke u Crnoj Gori od 11. do 13. maja

Mini festival koji populariše nauku na zabavan način održaće se od 11. do 13. maja u Bijelom Polju, Mojkovcu, Kolašinu, Kotoru i Herceg Novom, prenosi CdM.

Kako je saopšeno iz Fondacije Prona, karavan će obići škole i unaprijediti naučnu pismenost mladih kroz eksperimente, prezentacije, interaktivna predavanja…

Posjetioci će biti u prilici da saznaju više o tome što nude nauka, inovacije i tehnologija, prije svega iz oblasti fizike, matematike, astronomije, hemije i biologije.

Praktična nastava nije svakodnevna u crnogorskim školama, zbog čega ovaj festival privlači veliku pažnju učenika.

Postavke na neobičan i zabavan način ukazuju na primjenljivost nauke u svakodnevnom životu i ruše predrasude o prirodnim naukama.

Program Nauke u pokretu održaće se u Bijelom Polju u Gimnaziji “Miloje Dobrašinović”, 11. maja, sa početkom u 12.30 časova.

Festival će 12. maja da se održi i u Mojkovcu, u S.M.Š. “Vuksan Đukić” u 9.30 časova, te Kolašinu, u Gimnaziji “Braća Selić”, u podne.

Tokom posljednjeg dana festivala, karavan će obići Gimnaziju u Kotoru, u 10.30 časova, kao i Gimnaziju “Ivan Goran Kovačić” u Herceg Novom, u 13:00 časova.

Nauku u pokretu organizuje Fondacija za promovisanje nauke Prona, a realizuje se uz finansijsku podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Partneri projekta su Ministarstvo nauke i Ministarstvo prosvjete, a prijatelj Festivala Radio klub Podgorica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *