Radulovićima neophodna pomoć

Banka hrane pozvala je građane i kompanije da pomognu porodici Radulović iz Komana. Svaka pomoć je kažu dobrodošla.

“Na samo dvadesetak kilometara od Podgorice, u selu Komani, u vrlo teškim uslovima žive Bogdan, Novak, Milodarka i Petar sa svojim roditeljima. Njihov otac je, ostao paralizovan nakon teškog moždanog udara i nalazi se na odjeljenju intezivne njege u KBC-u”, saopštili su iz Banke hrane.

Majka Jelena je, kažu, takođe lošeg zdravstvenog stanja, tako da ova djeca preživljavaju zahvaljujući pomoći dobrih ljudi.
Bogdan, Novak i Milodarka su djeca sa posebnim potrebama.

“Mi iz Banke hrane, molimo institucije da, zbog zdravstvenog stanja djece i materijalnih nedaća s kojima žive, razmisle da li je moguće da djeca, ukoliko žele, nastave školovanje u ustanovi koja bi im obrzbijedila boravak i školovanje. Takođe socijalna pomoć bi bila jako korisna ovoj porodici jer je stanje u kojem su sada blago rečeno napeto i neizvjesno”, apeluju iz te NVO.

Ova porodica živi na malom imanju, u urušenoj kući sa polomljenim prozorima i bez toaleta.

“Pored topline njihovih srca, grije ih samo vatra naložena od par dasaka, jer ove godine, nije imao ko ni drva da pripremi”, saopštili su iz te NVO.

Porodica Radulović ne prima socijalnu pomoć, zato što posjeduje malo imanje, prilično neplodne zemlje, međutim i to imanje sada nema ko da obrađuje.

Banka hrane je i 2015. godine apelovala za pomoć ovoj porodici i kažu da je odziv bio jako dobar.

“Svi zajedno smo uspjeli da donacijim hrane, garderobe, novca pomognemo Radulovićima da neko vrijeme ne žive na ivici egzistencije ali na žalost to nije dovoljno. I sada je situacija kod njih jako teška”, saopštili su iz Banke hrane.

Svi koji žele i mogu pomoći treba da se obrate na e-mail bankahranepg@gmail.com, na br. telefona 069 495 680 ili na fb stranici https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

Novčana pomoć može se uplatiti na žiro račun: Radulović Jelena 535-0400200934677-63 kod Prve banke.
Iz Banke hrane mole firme i ustanove da pomognu da se adaptira kuća Radulovića.
Volonterski tim te NVO je o neophodnoj pomoći porodici Radulović informisala Ministra Šehovića i zamolila ga za pomoć.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *