Ruski atletičari bez šansi da odu na Olimpijske igre

Ruski atletičari “nemaju nikakve šanse” da učestvuju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, jer je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) podržao odluku Svjetske atletske federacije (IAAF) o suspenziji Atletskog saveza te države, izjavio je danas ruski ministar sporta Vitalij Mutko.

“Sudeći po izjavama iz MOK-a, naši sportisti nemaju nikakve šanse da učestvuju na OI u Rio de Žaneiru”, rekao je Mutko za agenciju R-Sport, aludirajući na podršku MOK-a “čvrstom stavu IAAF protiv dopinga”.

On je dodao da će Rusija nastaviti da se bori i da ne odustaje od stava da odgovornost mora biti individualna, a ne kolektivna.

MOK je danas saopštio da podržava IAAF u sprovođenju politike nulte tolerancije prema dopingu, ali je ostavio mogućnost ruskim atletičarima da dokažu da su “čisti”, navodeći da će u utorak ispitati slučajeve zemalja čije nacionalne antidoping organizacije nijesu poštovale pravila Svjetske antidoping agencije (WADA).

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je juče “nepravednom” odluku IAAF da suspenduje ruske atletičare sa svih međunarodnih takmičenja i izrazio nadu da će MOK reagovati u korist sportista koji su čisti, obećavši da će intenzivirati borbu protiv dopinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *