Samohranoj majci stan na Cetinju

Ministarka Zorica Kovačević i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Boganović uručili su ključeve od stana Jeleni Gardašević, samohranoj majci dvoje djece, od kojih je jedno dijete sa smetnjama u razvoju. Pored toga, porodica Gardašević korisnik je materijalnog obezbjeđenja.

Stan u zgradi solidarnosti bio je u namijenjen Ministarstvu rada i socijalnog staranja, ali je odlukom Vlade Crne Gore, a na predlog Ministarstva rada i socijalnog staranja, dodijeljen porodici Gardašević, koja je u stanju socijalne potrebe.

52

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Bogdanović se zahvalio ministarki Kovačević što je stan dodijeljen porodici sa Cetinja, i istakao da je i Prijestonica Cetinje snažno orijentisana ka pružanju podrške sugrađanima u stanju socijalne potrebe i rješavanju njihovih stambenih pitanja. Kovačević i Bogdanović saglasili su se kako je dosadašnja saradnja Ministarstva rada i socijalnog staranja i Prijestonice Cetinje bila veoma uspješna, uz uvjerenje da će ona biti dodatno intenzivirana u vremenskom okviru koji slijedi.

“Tokom radne posjete Cetinju, Kovačević i Bogdanović obišla su četiri porodice koje su u stanju socijalne potrebne, i to Jovanku Todorović, Lidiju Martinović, Miru Vujović, te porodicu Voja Vušurovića. Tom prilikom obećana im je pomoć kako u materijalnom smislu, tako i pomoć pri dodjeli stanova u budućoj zgradi za penzionere i lica u stanju socijalne potrebe, za koju je već urađena tehnička i planska dokumentacija, a radovi će početi narednog mjeseca”, saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *