Sinđa priznao da je pripremao teroristički napad

Srpski državljanin Aleksandar Sinđelić osumnjičen da je sa Bratislavom Dikićem organizovao kriminalnu grupu koja je pripremala krvoproliće 16. oktobra nakon zatvaranja biračkih mjesta, saslušan je juče u Istražnom zatvoru u Spužu.

Kako saznaje Pobjeda, Sinđelić je do detalja ispričao kako su tekle pripreme za planirane terorističkog napada, ko ga je angažovao i s kim je komunicirao iz Crne Gore prilikom operacije koja je trebalo da izazove krvoproliće.
Još nije poznato u koga je sve Sinđelić uperio prstom. On je pred istražiteljima priznao da je okupio ljude, obezbijedio im vojnu i policijsku opremu koja bi im poslužila da se 16. uveče što brže i sigurnije domognu zgrade Skupštine. Pobjeda saznaje da su Sinđelića angažovala dvojica ruskih nacionalista, koja su rukovodila čitavom organizacijom, za koju istražitelji vjeruju da je bilo uključeno 500 ljudi.

Dvojica ruskih nacionalista, čiji identitet nije saopšten, tražili su od Sinđelića da vrbuje članove kriminalne organizacije, spremne da 16. oktobra izazovu nerede, pucaju na građane i likvidiraju premijera Mila Đukanovića. Osim detalja o pripremanju zločina, Sinđelić je istražiteljima ispričao i njegov motiv angažovanja kao i Bratislava Dikića.

S obzirom na to da su obojica imala vrlo ,,zanimljivu“ prošlost i radikalna politička opredjeljenja, dvojica ruskih državljana u njima su vidjeli saveznike i povjerili im prljave zadatke, za koje su im osim novčane nadoknade garantovali još mnoge povlastice.

Izvori iz istrage tvrde da je Sinđelić spreman da sarađuje sa crnogorskim istražiteljima koji su prikupili brojne dokaze. Sagovornici lista naglašavaju da hapšenjem terorističke grupe 15. oktobra i privođenjem Sinđelića nije stavljena tačka na ovu priču i da je pitanje dana kada će i ostali osumnjičeni završiti u Spužu. Za sada je izvjesno da se očekuje hapšenje dvojice ruskih nacionalista i političara jedne crnogorske opozicione partije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *