Slovenija izbačena sa Eurobasketa, FIBA prijeti svim ostalim zemljama

Slovenija je izbačena sa Eurobasketa zbog toga što su klubovi iz ABA lige potpisali ugovor sa Evrokupom, FIBA prijeti i ostalim savezima.

Slovenija je prva dobila odluku da ne može da igra na Eurobasketu, upozoreni su i ostali savezi iz regiona, ali i širom Evrope, među kojima su Španci, Litvanci, Turci…

“ABA liga, u kojoj su klubovi iz vaše zemlje (Slovenije), objavila je odluku kako je potpisala ugovor sa EKA na četiri godine. Zbog svega toga vaš nacionalni tim gubi pravo nastupa na takmičenju kao što je Eurobasket 2017. Ako tvrdite da sve navedeno nije tačno, možete da pošaljete dokaze na adresu FIBA do srijede, 20. aprila”, navodi se u pismu FIBA koje je poslatu Košarkaškom savezu Slovenije.

Ove reprezentacije imaju šansu da suspenduju klubove i tako izbegnu kažnjavanje, ne i Slovenci koji su javno podržali svoje klubove. Pitanje je samo ko bi igrao Eurobasket ako svi ostanu dosljedni u podršci klubovima pošto su među zemljama čiji klubovi imaju ugovor sa Evrokupom, osim iz ABA lige, još Španija, Turska, Italija, Rusija, Izrael, Litvanija i Grčka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *