Spisak Hrvatske za EURO bez većih iznenađenja

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić objavio je danas spisak kandidata za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj i na njemu nema većih iznenađenja.Na spisku se nalazi 27 imena, na EURO će putovati 23 igrača, a rok za prijavu konačnog spiska je 31. maj.
Među novim licima je golman Zagreba Dominik Livaković, pozvan je i fudbaler Salcburga Duje Ćaleta-Car, u reprezentaciji je ponovo Ivan Strinić, a nema Dejana Lovrena, kao ni Eduarda za kojeg se posljednjih dana nagađalo da bi mogao da se vrati u reprezentaciju, prenijela je Hina.

Zbog klupskih obaveza prvi dio priprema će propustiti Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i Ivan Rakitić.

“Za dio naših igrača sezona još traje zbog čega će se priključiti reprezentaciji naknadno. Mandžukić, Rakitić i Srna igraju nacionalne kupove, a imamo i četvrto uzastopno finale Lige šampiona u kojem nastupaju naši igrači, Modrić i Kovačić”, kazao je Čačić.

Čačić je naglasio da opcija s Eduardovima povratkom nije bila realna.

“S Eduardom sam razgovarao još u septembru i tada mi je kazao da se oprostio od reprezentacije. Njegove odlične igre ove sezone nijesu prošle nezapaženo, ali mi na tim pozicijama imamo igrače koji su mlađi i koji su se dokazali. Nije bilo potrebe nagovarati ga”, kazao je selektor Hrvatske.

Čačić se još jednom osvrnuo i na slučaj “Lovren”.

“Nikada nijesam rekao da su Lovrenu vrata reprezentacije zatvorena, nego da će jednog dana morati da shvati da mora da bude dio ekipe. Onda će vjerovatno naći način da se približi reprezentaciji”, rekao je Čačić.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu Hrvatska će igrati 12. juna protiv Turske. Pet dana kasnije odmjeriće snage protiv Češke, a posljednji meč u Grupi D igraće protiv Španije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *