Spremni za teške utakmice

Odbojkaši Crne Gore otputovali su danas iz Dubrovnika, preko Barselone, za Las Palmas, gdje će od petka do nedjelje igrati odlučujuće utakmice za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo.

Nakon dvije startne pobjede, protiv Švajcarske i Španije, Njemačka je bila bolja od naše selekcije i skoro pa sigurno obezbijedila prvo mjesto u grupi bez izgubljenog seta.
Crnogorski odbojkaši će ovog vikenda igrati utakmice sledećim rasporedom protiv: Njemačke, Španije i Švajcarske.
Selektor Slobodan Boškan kazao je da je zadovoljan postignutim rezultatom na prvom turniru u Podgorici.

“Ostvarili smo dvije pobjede prvi dan protiv Švajcarske, a drugi dan protiv Španije. Poslednji dan smo izgubili od Njemačke, prvog favorita u našoj grupi. Njemačka nas je zasluženo pobijedila, ali stava sam da smo mi uspjeli da nametnemo Njemcima svoj ritam igre, da bi to bila potpuno drugačija utakmica i da bi sam rezultat bio pozitivniji za nas. Na turniru u Španiji imamo drugačiji raspored utakmica: prvi dan Njemačka, drugi dan Španija i poslednji dan utakmica protiv Švajcarske. Svaka utakmica će biti teška, ali ja verujem da su moji igrači spremni za takve vrste utakmica i da ćemo igrati dobro”, kazao je selektor Slobodan Boškan.

Kapiten Vojin Ćulafić kazao je da su u Podgorici odbojkaši ostvarili dvije pobjede, što je, kako je naveo, i bio plan.
“Ostaje žal za lošom igrom protiv Njemačke, ali nadam se da to neće previse uticati na nas, nego da ćemo odigrati dobro na turniru u Španiji i obezbijediti prolaz u baraž”, kazao Ćaćić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *